Effektiver din træning med et motionsur

Ønsker du at komme godt i gang med at træne for at opnå en bedre fysisk form eller tabe dig et par kg, men mangler du lidt motivation for at komme i gang eller vedligeholde din træning? Så kunne et motionsur være noget for dig.

Et motionsur kan have mange forskellige funktioner, som kan hjælpe dig med at effektivisere din træning. De billigste motionsure indeholder basale funktioner, som kan fortælle dig omkring din hastighed, gennemsnitlig hastighed og distancemåling. Disse motionsures funktioner er som sagt meget basale, men de kan stadig være meget brugbare og hjælpe dig til at effektivisere din træning. Du kan forsøge at forbedre din tid eller presse dig selv til at løbe lidt længere end dit sidste løb.

De lidt dyrere motionsure har flere avancerede funktioner såsom eksempelvis omgangsberegninger. Med omgangsberegninger kan du udfordre dig selv på en lille rute, du løber flere gange. Denne form for træning kan være ideel for dig, hvis du har en fast rute, du godt kan lide at løbe. En anden funktion, de lidt dyrere motionsure har, er en virtuel partner, hvor du konkurrerer imod dine egne indtastede data, såsom gennemsnitlig hastighed og distance eller imod en af dine tidligere præstationer.

Det perfekte motionsurHvis du ønsker at kaste dig ud i noget intervaltræning, har motionsure ligeledes en intervalfunktion, som enten kan afgive en lyd eller en vibration, som kan fortælle dig, hvornår tiden er inde for en pause, samt hvornår det er på tide at starte op igen, således du kan få mest muligt ud af din intervaltræning.

Der findes tre former for intervaltræning, som er meget udbredte og populære. Disse er lang intervaltræning, kort intervaltræning og kort-kort intervaltræning, og du kan selvfølgelig anvende et motionsur til dem alle.

Lang intervaltræning går ud på, at du løber lange intervaller af typisk en varighed mellem 3-10 minutter hård træning med høj intensitet og derefter 2-4 min pause. Den korte intervaltræning går ud på, at man giver sig fuldt ud i løb af 1 minuts hård træning og derefter holder 30 sekunders pause. Den typiske kort-kort intervaltræning kendes også som 15-15 træning. Intervallet her lyder på 15 sekunder med maksimal indsats efterfulgt af 15 sekunders pause udført i en tidsperiode af 10-15 min. Denne form for træning ligner meget det, man oplever under boldspil, hvor der konstant skiftes mellem høj og lav intensitet, og det er derfor en ideal træningsform for fodboldspillere.

Hvis du er på udkig efter et motionsur, burde du tage at kigge forbi Løbeshop. Her findes et bredt udvalg inden for motionsure i forskellige prisklasser, således at dit individuelle behov kan blive dækket. Det er enkelt at handle hos Løbeshop.dk. Du går ind og søger efter motionsure på deres hjemmeside, bestiller dine varer, og herefter kan du beslutte, om du vil have leveret dine varer direkte til din dør, eller om du selv ønsker at hente dem hos Løbeshop.dk’s fysiske butik i Hadsten.

Dette indlæg blev udgivet i Slankekur og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.