Kongens Lyngby i et historisk perspektiv

regus-lyngbyKongens Lyngby er opdelt i en række bydele, der foruden bykernen i Lyngby – med togstationen og Lyngby Hovedgade som den centrale del – består af bydelene Virum, Brede, Lundtofte, Sorgenfri, Taarbæk, m.fl. Kongens Lyngby ligger i Lyngby-Taarbæk kommune, der blev oprettet i 1842. I dag har Lyngby lige godt 50.000 indbyggere.

I daglig tale kalder de fleste blot Kongens Lyngby for Lyngby. Årssagen til at Lyngby er Kongens, skal findes i at han har haft residens på Sorgenfri Slot. Sorgenfri Slot er opført i 1706 og har gennem årene været beboet af en lang række kongelige. Og den dag i dag står slottet til rådighed for Dronning Margrethe. Selve slottet er lukket for publikum, men de nysgerrige kan tage en gåtur i den smukke slotshave.

Det første man har kendskab til i området omkring Lyngby er et fund af stenredskaber ved Tordals Mose, der menes at være 8.500 år gamle. Dette tyder på, at der har været bopladser i området. Sidenhen menes området at have udviklet sig ud fra området omkring vadestedet over Mølleåen, hvor vandmøller malede mel. I dag kan turister leje kanoer og komme på sejltur i Mølleåen og videre ud i blandt andet Bagsværd sø og Furesøen.

Erhvervsdrivende i Lyngby
Lyngby er i dag et attraktivt område for erhvervsdrivende og mange store, danske firmaer har da også deres hovedsæde i Lyngby. Her er gode faciliteter i form af kontorfælleskaber, grønne områder og god offentlig trafik, samt motorvej, direkte til centrum af Lyngby. Placeringen kun 13 km fra Københavns centrum gør også Lyngbys beliggenhed med værdifuld for både arbejdende og handlende.

Lyngby er også et knudepunkt for handlende og i centrum af Lyngby ligger der ikke mindre end 250 butikker. De populære shopping centre Magasin og Lyngby Storcenter trækker også mange mennesker til byen.

Drømmer du også om at blive erhvervsdrivende i Lyngby? Så kan du finde et kontorlokale i Lyngby på denne side.

Dette indlæg blev udgivet i Erhvervsstof. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.