Fodboldtrøjer og spilletrøjens historie

fodboldtrøjer og spilletrøjer
I den europæiske og sydamerikanske fodbold-tradition har spillerens nummer på ryggen af hans spilletrøje været tildelt på baggrund af hans position på fodboldbanen.

De 11 startende spillere fik numrene fra 1-11 og udskiftningsspillerene fik de efterfølgende højere numre af fodboldtrøjer.

Typisk får målmanden nummer 1, forsvarsspillerne de næste numre, midtbanespilleren de midterste numrer og angriberne de sidste og højeste tal.

Under VM i fodbold i 1954 blev der dog ændret noget, idet hver spiller på et hold fik tildelt deres nummer, som de skulle spille med under hele mesterskabet. I 1993 valgte Englands fodboldassociation at skifte til faste tal på spillerens trøjer således at man ikke nødvendigvis skulle bruge fra 1-11 på spilletrøjen. I denne sæson blev det også almindeligt at spilleren fik sit navn på spilletrøjen oven over sit nummer.

De fleste Europæiske klubber bruger nu systemet til deres fodboldtrøjer, hvor nummeret ikke længere repræsentere spillerens placering på banen. Mange fodboldspillere er enten overtroiske eller mener at de har ret til et bestemt nummer på spilletrøjen. Man har faktisk i rigtig mange fodboldklubber besluttet at ”frede” nogle tal for at ære og honorere gode gamle spillere. Se en liste her med ”pensionerede spilletrøje numre” i hele verden.

Der findes i Danmark også mulighed for at finde, se og købe fodboldtrøjer fra alle de danske fodboldklubber. Du kan f.eks. se FCK spilletrøje, Aab spilletrøje, Arsenal spilletrøjer og mange mange flere.  Husk også at børn er vilde med fodbold og at du kan finde billigt børnetøj.

Dette indlæg blev udgivet i Underholdning og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.