Kultur, kultur, kultur – det er Barcelona!

Som mange nok ved er Barcelona hjemsted for en masse gode sportshold. Men inde bag disse, gemmer der sig en enorm kultur, som bare venter på at blive oplevet. Alt fra det lækre catalonske vin til en gastronomi af større dimensioner. Med en masse små og meget forskellige museer rundt om i byen og en kirke, som afspejler hele Barcelona i sig selv. Barcelonas kendetegn er en masse god rødvin og tapas, festivaler og inspirerende kunst. Byen er farvestrålende, pulserende og lidenskabelig. Også danner den grund for en masse millioner turister, som hvert år valfarter til Barcelona, for at opleve de mange kulturindtryk man hurtigt får ind under huden. Her kan i hvert fald nævnes ting som:

Barrí Gotic
er byens ældste område og kernen i hele byen og dens lange historie. En af de mest homogene gamle bydele i Europa. Dets historiske centrum er Plaça de Sant Jaume med Palau de la Generalitat, der samtidigt huser Cataloniens regering.

La Rambla
er ikke bare en af Barcelonas mest kendte gader, men faktisk også blandt verdens mest kendte boulevarder. Når natten sænker sig fyldes den af klovne, mimikere, menneskelige statuer, musikere og andre entertainere. Om dagen er den fuld af boder, der sælger alt fra aviser og blomster, til souvenirs og fugle. Ned af gaden vil man også møde en masse forskellige statuetter – alle sammen af tidligere betydningsfulde mænd i Barcelona.

La Sagrada Familia
Barcelonas absolutte varetegn. Med en historie der går mere end 100 år tilbage, er den en stor del af den historiske by. Og oven i købet har den en helt fantastisk historie, hvor den oprindelige arkitekt døde efter 40 år, og hans planer for kirken var blevet brændt efterfølgende. På baggrund af dette, er man stadig i gang med, at lave kirken helt færdig. Faktisk diskuteres der hele tiden, hvorvidt man skal fortsætte arbejdet på den historiske kirke. Men selv i sin nuværende, ufærdige form gør templet et stort indtryk på alle besøgende. Specielt de fire tårne på 100 meter hver, er noget som virkelig får øjnene op.

Når man er færdig med at kigge på en masse forskelligt kultur, er det vidst også tid til en dukkert i det azurblå hav. Men det unikke ved Barcelona er faktisk at man kan finde sandstrande midt inde i byen (her kan barcelonato nævnes). Byen ligger samtidigt lige ud til havet, hvor man også vil finde betydeligt bedre strande. Blandt andet er Sitges en tur værdig. Her finder man en ren badeby fra 1800 tallet. Lang, lang strand fyldt op med god stemning og højt musik.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.