Fastning: en usund måde at tabe sig på

Faste er ikke efektiv slankekur til varrigt vægttab
Fastning er ikke en effektiv slankekur!

Fastning er en måde at rense og slippe af med de uønskede giftstoffer i kroppen på.

Fastning varierer fra individ til individ, da nogle faste kun tillader indtagelse af frugt- og grøntsagssaft, mens andre faster også giver lov til noget solidt fødeindtagelse.

I dag er fastning dog mere udbredt som en vægttabsmetode end en udrensningsmekanisme.

Fasten er ikke egnet til vægttab, da det fører til afsavn og sult. Hvis fasten sker løbende, fører det til et langsommere stofskifte og en øgning den enkeltes sult, hvilket kan føre til en længsel efter mad og overdreven fødeindtagelse. I sådanne tilfælde vil ens vægt stige, så snart man afslutter fasten. Bortset fra et aftagende stofskifte, fratager fastende også kroppen dens meget nødvendige næringsstoffer, mineraler og vitaminer.

Andre bivirkninger af fastning er hovedpine, svagelighed, svimmelhed og uklarhed på grund af lavt energiniveau.

Manglende indtagelse af kulhydrater kan også føre til ketose, der er kendetegnet ved opbygningen af ketoner, som er skadelige for nyrerne. Ketose fører også til dårlig ånde og kan være meget usundt og farligt.

Forstoppelse er en anden konsekvens af at faste og springe måltider over. Hvis fasten er ledsaget af hårdt arbejde og fysisk aktivitet, kan det føre til tab af muskelvæv, hvilket kan blive farligt i det lange løb.

I svære tilfælde fører det til muskeltab fra de vitale organer i kroppen, såsom hjertet.

For at opsummere er korte faster i perioder sundt, da det hjælper til at rense kroppen, mens fastning med et mål om vægttab er meget usundt.

Med overdreven indtagelse junkfood og miljøforurening, er systemet tilstoppet med toksiner, som gør, at det ikke er i stand til at udføre funktioner som at fjerne affaldsstoffer og filtrere effektivt. Således hjælper fastning kroppen med at slippe af med disse giftstoffer og til at fungere effektivt efter fjernelse af affald. Men fasten er uhensigtsmæssig til slankekure. Det er bedre at skære ned dit kalorieindtag og indtage sunde fødevarer på daglig basis, hvis du vil tabe dig!

Motion er vejen frem og du kan med stor effekt prøve en hulahopring med vægt for at få rørt dig!

Dette indlæg blev udgivet i Slankekur og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.