Øjenoperation med LASIK – fordele og ulemper

Lasik øjenoperation
LASIK øjenoperationer er blevet meget almindelige i dag.

Denne sofistikerede og teknologisk avanceret kirurgi har gjort øjenkirurgi enkelt og bekvemt. LASIK er en moderne kirurgi i forbindelse med øjnene og udføres ved hjælp af laserstråler.

Denne moderne og tekniske metode kan hjælpe med healing af øjenproblemer, såsom ujævnheder i hornhinden hos den enkelte. En anden fordel ved denne Lasik operation er den sparede tid. Nogle mindre operationer såsom perfect eye vision tager kun tæt på en times tid, da de er nemme og bekvemme at udføre.

Dog er LASIK operationen forbundet med visse bivirkninger, der er fremtrædende hos nogle patienter. Mildt ubehag kan mærkes i øjnene efter operationen og vil kunne fortsætte i 3-4 dage. Nogle gange kan ens syn også virke sløret eller tåget, øjnene kan føles tørre til tider.

Nogle lyserøde eller røde pletter kan forekomme på den hvide del af øjnene.

Direkte lys i øjnene lige efter operationen kan give dårligt syn, og man har også svært ved natkørsel i mindst 4 uger fra datoen for operationen.

De fleste af bivirkningerne ved en Lasik-øjenoperation, bør have en mild effekt og vil forsvinde efter nogle dage. Men hvis de ikke forsvinder, bør den pågældende øjenkirurg kontaktes med det samme. I værste tilfælde er der nogle patienter, der endda kan ende med at miste deres syn enten helt eller delvist. De mennesker, der har gennemgået LASIK operation vil måske ikke være i stand til at se klart i løbet af natten eller ved tåge. En anden langsigtet bivirkning af LASIK kan være mangel på tårefremkaldelse, da øjnene kan blive tørre, hvilket kan gøre, at den enkelte føler meget ubehag.

Folk har stadig ikke nået et komfortniveau med hensyn til LASIK øjenoperation. Brugen af laserstråle skræmmer dem.

Et andet ubehag er også udgifterne til LASIK operationen. Selvom priserne er blevet sænket en del siden dens indførelse, er priserne stadig for høje for en gennemsnitlig persons indkomst. Som flere og flere læger er begyndt at lære denne teknologi, er teknikkerne også blevet forenklet, og omkostninger er blevet sammenlignet med deres indledende priser.

Lasik er blever utroligt populært og virker interessant på folk med briller, da Lasik i mange tilfælde vil kunne hjælpe med at slippe brillerne helt eller i en stor del af dagen.

Læs mere om Lasik.

Dette indlæg blev udgivet i Personlig hygiejne og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.