En guide til tv-udbydere i Danmark

Tv i Danmark begyndte i 1959, hvor der frem til 80’erne kun var én kanal til rådighed. Den første udsendelse blev udført af Statsradiofonien.

Der er flere tv-stationer, der opererer i Danmark og andre skandinaviske lande. Viasat, Canal Digital og TDC A/S er nogle af tv-udbyderne i Danmark. TDC A/S eller Tele-Danmark Communications er den største af dem, og de leverer tjenesteydelser inden for mobiltelefoni, VHF, fastnet og internet.

Viasat er ejet af Modern Times Group, den svenske kommunikationsgigant. Canal Digital er et datterselskab af den norske gigant Telenor og leverer tjenester både på internettet og tv-domæner.

TDC A/S
Det havde engang telekommunikationsmonopol i landet og har næsten 14 millioner kunder, herunder en million kabel-tv abonnenter.

Tidligere var TDC A/S den vigtigste leverandør af mobil- og fastnet-telefoni, før det også overfaldt andre sektorer for at blive en af Europas førende kommunikationsudbydere. Virksomheden er sammensat af seks hoveddivisioner -TDC Solutions, TDC Mobile International, TDC Kabel TV, Sunrise Communications AG, TDC Services og TDC Directories.

TDC Solutions er primært ansvarlig for at levere kommunikationsløsninger i Skandinavien, herunder Danmark. Dets tjenester omfatter fastnettelefoni, internet og bredbånd, løse og faste kredsløb.

TDC Mobile International leverer mobile kommunikationstjenester i mange europæiske lande, herunder Danmark, hvor det fungerer som TDC Mobil.

Sunrise Communications AG er en stor kommunikationstjenesteudbyder i Schweiz og leverer tjenesteydelser inden for områderne internet, mobil og fastnet.

TDC Directories er den vigtigste udgiver af elektroniske, trykte og webbaserede biblioteker i Skandinavien.

TDC Kabel TV udbyder kabel-tv-tjenester samt bredbåndsforbindelser. I 2007 ændrede selskabet navn til YouSee A/S. Det er den største distributør af internet- og tv-tjenester i Danmark.

I 2007 startede YouSee med at levere digitale tjenester, herunder VoIP, internet og TV.

YouSee tilbyder pakker, som har 35 kanaler med mulighed for at øge antallet ved hjælp af en set-top box. I 2006 havde YouSee næsten 1.029.000 kunder. YouSee tilbyder et væld af kanaler til sine kunder.

Viasat
Viasat videreformidles fra London og dets kundegrundlag ligger i de nordiske lande, herunder Danmark. Det tilbyder et væld af tv-kanaler, der kan modtages fra Sirius 4 satellit ved hjælp af en DVB-modtager monteret med NDS Videoguard.
Det er en af de store DTH udbydere i Skandinavien, men står over for en hård konkurrence fra Canal Digital, der er en større andel af markedet.

Canal Digital
Grundlagt som en vovestykke mellem Telenor, det norske kommunikationsgigant og det franske selskab Canal, er Canal Digital en af de største tv-distributører i Skandinavien, herunder Danmark. Det begyndte sine operationer ved at tilbyde DTH tjenester til Finland, Norge, Danmark og Sverige og udvidede yderligere ved at tilbyde kabel-tv, digitalt tv og IPTV i de skandinaviske lande.

De er også begyndt at yde FTTH-tjenester i Norge. Satellitudsendelser kan fås fra to satellitter – Thor 3 og Thor 5. Canal Digital bruger ikke et dedikeret tv-net, men har også aftaler med Eurosport, Discovery Communications om tv-rettigheder.

I 2005 blev Canal Digital den første store udbyder af HDTV i Skandinavien.

Så dette er nogle af de vigtigste tv-udbydere i Danmark og de nordiske lande. Denne guide til digitalt tv vil helt sikkert hjælpe dig til at vide mere om tjenesteudbyderne og dermed hjælpe dig med at vælge bedre.

Dette indlæg blev udgivet i Underholdning og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.