Mangler du en ny mobiltelefon?

Mobiltelefon priserStår du og mangler en ny mobiltelefon, er der rigeligt med modeller at vælge imellem.

Du kan fx købe en ”senior-mobil”, der primært er nem, kan skrive sms og ringe, men er du til lidt mere lir, kan du vælge en 3G-mobil, så du kan gå på internettet med din mobil, se tv og tage billeder med det indbyggede kamera samt sende mails osv. Kort sagt bliver nogle af de ting, man før ordnede på en computer, nu mulige at gøre med en ny mobiltelefon.

Det mest trendy indenfor 3G-mobiltelefoner er nok lige nu Apples iPhone 3GS, som er en smartphone, der både kan anvende multimedier og gå på internettet.
Apples første model af iPhone blev introduceret ved hovedtalen i Macworld Conference and Expo den 7. januar 2007, og derefter blev den senere model ”iPhone 3G” introduceret, hvorefter iPhone 3GS altså kom på markedet for nylig Iphones primære funktioner er: kamera, multimedieafspiller, e-mail, sms, web browsing og trådløst internet.

Men det mest opsigtsvækkende er, at skærmen på telefonen er en såkaldt trykfølsom skærm. Skærmen er flot og meget brugervenlig – du kan bruge flere fingre samtidig, scrolle i menuer og anvende det virtuelle tastatur.

Dette var lidt om iphone – der findes dog masser af andre smartphone-alternativer på markedet også mange som har indbygget mobilt bredbånd og er klar til surfing på nettet.

Bl.a. findes der mærket HTC, der også laver mobiler med touch display, og disse andre modeller kan stort set det samme som en iphone. Det er så op til den enkelte, hvad der er mest tiltrækkende.

Der findes dog stadig mobiler på markedet, der er mere simple, og som mange stadig foretrækker frem for det nyste skrig på markedet. Disse kaldes 2G mobiler, og de kan primært bruges til at ringe og sende sms og mms. Tit bliver disse lidt forældede telefoner solgt uden abonnement til små priser hos diverse supermarkeder og elektronikforhandlere.

Skal du dog derimod ud at købe en spritny mobil, kommer du ofte til at betale for et tilknyttet abonnement. Derfor ser man ofte mobiltelefoner til priser på 1 kr., hvilket jo lyder meget billigt, men pengene får teleselskabet ind igen, idet kunden skal betale penge for abonnementet hver måned, så det nærmest bliver en afdragsordning.:
Du kan dog også vælge at købe telefonen UDEN abonnement, men så løber prisen til gengæld snildt op i langt over 1000 kroner. Men det er jo op til den enkelte at bestemme under hvilke forhold, telefonen skal betales.

Fakta om mobilnetværk og mobiltelefoner

I Danmark findes der disse fire operatører af netværk til mobiltelefoni:

  • TDC
  • Telia
  • 3
  • Telenor (tidligere Sonofon)

Udover de ovenstående fire selskaber findes der en lang række andre selskaber, der lejer sig ind på et af de fires netværk.

Disse er de mest populære mobiltelefonproducenter:

Vi håber, du med ovenstående har gjort dig nogle generelle indtryk hvad angår mobiltelefoner og ønsker dig held og lykke, hvis du skal ud at købe ny mobiltelefon.

Dette indlæg blev udgivet i Mobiltelefoner og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.