Personlig hygiejne – hvordan gør man?

Personlig hygiejne – Hvad gør man?Personlig hygiejne er en privat ting, men ekstrem vigtig. Læs her om hvordan du holder en god personlig hygiejne

Om du er kvinde eller mand, er det for de fleste mennesker vigtigt at være velsoigneret. Både for individets egen skyld for den måde, man opfatter sig selv på individuelt, men også for hvordan man gerne vil opfattes af andre i fællesskabet.

Det varierer meget, hvor meget den enkelte person gør ud af sig selv. Der er utroligt mange produkter til personlig pleje, og det er forskelligt, hvor meget folk køber, hvor dyre produkter, de køber, og produkterne varierer selvfølgelig også fra kvinde til mand.

Der dukker hele tiden nye produkter frem, og de, der reklamer for remedierne, bruger mange argumenter for, hvorfor netop deres produkter er bedre end konkurrenternes vha. bl.a. tv-reklamer, der anvender smukke mennesker og lokker med produkternes lovende resultater i tests.

Vi vil ikke her lave en anmeldelse af de forskellige firmaers produkter, men i stedet vise, hvilke typer af produkter, der oftest bliver anvendt – om man er kvinde eller mand.

Produkter til personlig hygiejne
Vores forbrug af produkter til personlig hygiejne varierer også i forhold til, om det er hverdag eller fest.

Se her, hvilke produkter, der bliver anvendt oftest af kvinder og derefter hvilke, der bliver anvendt af mænd.

De vigtigste produkter til kvinder til hverdagsbrug:
1. Deodorant
2. Shampoo
3. Parfume
4. Balsam
5. Bodyshampoo
6. Bodylotion
7. Ansigtscreme
8. Øjencreme
9. Mascara
10. Øjenskygge
11. Kohl blyant (indrammer øjnene)
12. Rensecreme og skin tonic
13. Hårlak
14. Body scrub

Disse produkter er de mest almindelige blandt kvinder til hverdagsbrug. Det er dog ikke ensbetydende med, at ALLE kvinder anvender alle produkterne på hverdagsbasis. Det er individuelt, hvor meget man bruger, og om man bruger alle produkterne på én gang eller blot nogle enkelte af disse.

Er det til festlige lejligheder, kan produkterne variere, som det ses neden for.

De mest almindelige produkter til kvinder til festlige lejligheder:

1. Deodorant
2. Shampoo
3. Balsam
4. Bodyshampoo
5. Bodylotion
6. Ansigtscreme
7. Mascara
8. Eyeliner
9. Kohl
10. Øjenskygge
11. Foundation
12. Rouge
13. Hårmousse
14. Lipgloss
15. Rensecreme og skintonic, skrubbecreme
16. Body scrub

Du skal bruge deodorant

Udover disse produkter, anvender mange kvinder også hårfarvning – om det klares selv – eller hos frisøren.

Er man mand, ser det samlede billede noget anderledes ud. Mange mænd klarer sig med de mest basale ting som sæbe, deodorant, shampoo, barberskum og aftershave og måske endda mindre end det.

Der er også stor individuel forskel på, hvor dyre produkter, man anvender. I nyere tid er der også kommet fokus på metroseksualitet, hvor mænd gør utroligt meget ud af deres udseende og anvender mange forskellige produkter. Det er op til den enkelte at afgøre, hvad man har lyst til.

Der er udover ovenstående også mange andre ting, man kan gøre for at påvirke sit udseende.

Solarium og hårfjerning er også to elementer, som begge køn anvender.

For en del år siden fjernede kvinder ikke hår på benene og under armene, mens det nærmest er kotyme i dag. Mange mænd nøjes heller ikke længere med at barbere sig i ansigtet, men barberer også brystkasse osv.

Intimbarbering er blevet meget mere moderne, men det er individuelt fra person til person, hvor meget, man anvender det.

Solariebrug er også meget anvendt – der er dog kommet mere fokus på de skadelige langtidsvirkninger i nyere tid, og nogle partier i Folketinget vil endda gå så langt som at lovgive på området for at undgå de mulige konsekvenser af soldyrkningen – hudkræft.

Der er altså masser af ting, man kan gøre i forbindelse med sin personlige hygiejne, og det er individuelt, hvem der bruger hvad, og hvad det koster.

Se meget mere om personlig hygiejne, plejeprodukter og personlig velvære her på Unev.dk

Dette indlæg blev udgivet i Personlig hygiejne og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.